SKILLNET – Sharing Knowledge in Learned and Literary Networks

Events

3 July 2020
15:00 - 16:30

Online datasprint CEMROL (in Dutch)

Online datasprint: vroegmoderne brieven ontsluiten, 3 juli 2020

Omdat we door het COVID-19-virus niet fysiek bij elkaar kunnen komen voor een publieksbijeenkomst van ons crowdsourcingproject CEMROL, organiseren we deze zomer een online datasprint. In een datasprint verzamel je met een groep in één samenkomst zoveel mogelijk data. We zullen elkaar op vrijdagmiddag 3 juli online ontmoeten via het gebruikersvriendelijke videoconferentie-programma Zoom. We zullen beginnen met een korte update van het project. Daarna zal iedereen vanaf zijn eigen computer in CEMROL werken. Om voor interactie te zorgen en de sfeer te verhogen zullen we een kennisquiz over de vroegmoderne tijd houden. De winnaar van de quiz wint uiteraard een leuke prijs!

Talenkennis?

Je kunt zelf kiezen voor de taal van de brieven waarmee je in CEMROL wilt werken. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in Franse brieven uit de Verlichting? Of misschien ken je Latijn en wil je je tanden zetten in het ontsluiten van gegevens van Latijnse brieven uit de 17e eeuw? Of heb je een cursus Spaans of Italiaans gevolgd en wil je meer weten over 16e-eeuwse brieven in die talen? Alle hulp is welkom!

Programma

15:00-15:15
Welkom – door Dirk van Miert (projectleider SKILLNET-project)

15:15-15:30
Resultaten en visualisaties tot nu toe – door Ingeborg van Vugt (postdoc-onderzoeker SKILLNET-project)

15:30-16:15
Zelf aan de slag

16:15-16:30
Vroegmoderne quiz in Kahoot! – door Teunie Rouwendal (stagiaire SKILLNET-project)

Registratie

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen met de datasprint. Gelieve wel even per e-mail op te geven: skillnet@uu.nl. Meer informatie over de datasprint zal via e-mail gecommuniceerd worden.

You must be logged in to post a comment.