SKILLNET – Sharing Knowledge in Learned and Literary Networks

News

Gezocht: Data-assistent historische persoonsgegevens

Het ERC SKILLNET project over de Republiek der Letteren zoekt iemand die kan helpen om namen van briefschrijvers uit de periode 1400-1815 te identificeren.

Toelichting: SKILLNET is bezig een bestand op te schonen met ca 65 duizend metadata van brieven die bewaard worden in een dozijn bibliotheken en archieven in Nederland (de Catalogus Epistularum Neerlandicarum). In deze database komen dezelfde personen vaak voor met net een andere vorm van hun naam. Die moeten aan elkaar gelijkgesteld worden (ontdubbeling). Het tegenovergestelde komt ook vaak voor: verschillende personen hebben dezelfde naam en zijn ten onrecht aan elkaar gekoppeld. Die moeten van elkaar onderscheiden worden (disambiguatie). Veel personen moeten geïdentificeerd worden: ofwel door te kijken of ze al wél ergens van bekend zijn, of door ze een eigen ID-nr. toe te kennen.

Profiel: wij zoeken een (student-)assistent die het leuk vindt om detectivewerk te doen en die feeling heeft met encyclopedieën zoals het Biografisch Portaal en Wikipedia, met genealogische puzzeltjes en met bibliotheekcatalogi. Een belangstelling voor vroegmoderne geschiedenis of voor kennisnetwerken strekt tot aanbeveling.

Wij bieden: Salariëring is in schaal 7 of 8, afhankelijk van situatie en ervaring. Omvang van de aanstelling is in overleg, met een minimum van 2 dagen per week. Het gaat om een tijdelijk contract tot maximaal december 2022. Je zult in dit project skills opdoen zoals het werken met authority files en OpenRefine. In dit project zul je nauw samenwerken met onze datascientist, Liliana Melgar. Je kunt per direct starten.

Belangstelling? Stuur dan vóór 25 juni je motivatie met CV onder vermelding van ‘vacature data-assistent’ naar projectleider Dirk van Miert: d.k.w.vanmiert@uu.nl.

You must be logged in to post a comment.